De volgende stap in de toekomst van reizen

en flag
fr-CA flag
nl flag
zh flag
de flag
it flag
pt flag
es flag

Aankondiging van onze $200M-serie E om te blijven innoveren in buitengewone tijden

Vandaag kondigen we aan dat we onlangs een Series E-ronde van $170 miljoen hebben afgesloten, onder leiding van Fidelity, WestCap en Inovia Capital, wat de waardering van Sonder op $1,3 miljard brengt. In de komende weken verwachten we extra kapitaal aan te trekken van nieuwe en terugkerende investeerders die ons Series E totaal op ongeveer $200 miljoen zullen brengen. Deze fondsenwerving en waarderingsverhoging komt na de ernstigste neergang waar de horeca ooit mee te maken heeft gehad. Hoewel we verwachten dat het herstel van de pandemie lang en moeilijk zal zijn, is Sonder met deze laatste financieringsronde goed gepositioneerd om te helpen leiden tot een heruitvinding van de reissector in de komende maanden en jaren.

We zijn buitengewoon dankbaar voor het vertrouwen dat onze investeerders, teamleden en gasten in deze ongekende tijden in ons blijven plaatsen, en we nemen absoluut niets als vanzelfsprekend. Dit is de bevestiging van de vooruitgang die we hebben geboekt met de strategieën die we aan het begin van de pandemie hebben geschetst om ervoor te zorgen dat Sonder de crisis zou overleven en een sterker bedrijf zou ontstaan. Onze focus op innovatie stelde ons bijvoorbeeld in staat om snel te draaien naar het bieden van langere verblijven voor gasten die behoefte hebben aan huisvesting tijdens de pandemie. Dit initiatief, dat in enkele dagen na de eerste reisbeperkingen werd ingevoerd, was van essentieel belang voor ons succes in de afgelopen maanden, wat leidde tot een hogere bezettingsgraad van maar liefst 40% op het hoogtepunt van de pandemie.

Als vroege pioniers in de „contactloze” gastervaring bieden we het soort verblijf dat de meeste gasten nu zoeken, lang voor COVID-19. Of het nu gaat om lange of korte termijn, onze zelfstandige ruimtes en zelfbedieningsoplossingen — waaronder digitale check-in, sleutelloze toegang, professionele schoonmaak en geen lijnen of drukke lobby's — vormen de basis van wat gasten nu van een horecabedrijf verlangen. Volledig uitgeruste keukens, extra leefruimte en eigen wasserette, die standaard zijn in de meeste Sonder-ruimtes, zijn een extra bonus. Daarom is onze wereldwijde bezettingsgraad nu consequent op 75%.

Onze serie E zou niet mogelijk zijn geweest zonder de sterke relaties die we hebben aangeknoopt met eigenaren van onroerend goed, die met ons samenwerken om de huurvoorwaarden aan te passen. Dit, samen met enkele buitengewone en soms pijnlijke, kostenbesparende maatregelen, hebben ons in staat gesteld om een sterke kaspositie te behouden, die cruciaal is voor het succes van de onderneming op de lange termijn.

Met deze nieuwe financiering is het onze prioriteit om Sonder zorgvuldig en verantwoord te schalen. We blijven contact houden met onze vastgoedpartners over nieuwe spannende locaties en innoveren op de gastervaring en zorgen ervoor dat Sonder een geweldige plek blijft om te werken voor onze medewerkers. We zijn verheugd om nieuwe manieren te ontwikkelen om onze gasten een beter verblijf te bieden, inclusief nieuwe functies, services en partnerschappen. Ons werk is nog maar net begonnen, maar we zijn optimistisch over wat de toekomst in petto heeft voor Sonder, onze gasten en de toekomst van reizen.

Leave a reply